Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τρεις χώρες που η Ρωσία θεωρεί εχθρούς της – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Οι τρεις χώρες που η Ρωσία θεωρεί εχθρούς της – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Τρεις είναι οι χώρες που η Ρωσία θεωρεί «εχθρούς» της, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Levada Centr και φέρει τον τίτλο «φίλοι και εχθροί της Ρωσίας». Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Βρετανία.

Το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν τις ΗΠΑ ως ένα εχθρό, υπερέβη το 37% που ήταν το 2006 φθάνοντας το 78% το 2018 και θεωρείται το υψηλότερο ποσοστό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά το τέλος του «Ψυχρού πολέμου».

Η Ουκρανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της τριάδας των «εχθρών», αφού ένας στους δύο Ρώσους, ποσοστό δηλαδή 49%, θεωρεί την Ουκρανία «εχθρό».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με την οποία οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο, την οποία αντιμετωπίζει ως ‘εχθρό’ το 38% των Ρώσων.

Επίσης σχεδόν ένας στους δύο Ρώσους (το 55%) βλέπουν ‘αρνητικά’ και ‘πολύ αρνητικά’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένας στους τρεις Ρώσους (28%) βλέπει θετικά τους Ευρωπαίους σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 24-30 Μαΐου 2018 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 και άνω, σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα