Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκρουέφσκι παραδέχεται: «Η Ελλάδα μας τα πήρε όλα» – Ο Αντωνάκης (Κούλης) λέει ότι τα δώσαμε όλα! Πιστεύετε τον Κούλη;

Ο Γκρουέφσκι παραδέχεται: «Η Ελλάδα μας τα πήρε όλα» – Ο Αντωνάκης (Κούλης) λέει ότι τα δώσαμε όλα! Πιστεύετε τον Κούλη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Για «πολύ χειρότερη συμφωνία (σ.σ. για τα σκοπιανά συμφέροντα) από εκείνη που απορρίψαμε το 2009», κάνει λόγο με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebooκ, ο καταδικασθείς για χρηματισμό, πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ με το VMRO, εθνικιστής Νικολά Γκρούεφσκι, αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό, στην οποία κατέληξαν Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

«Απερρίφθη το 2009- και έγινε αποδεκτή σήμερα σε μία πολύ χειρότερη εκδοχή της.

»Όχι μόνο για εξωτερική αλλά και για πλήρη εσωτερική χρήση (σ.σ. erga omnes), μαζί με αλλαγή στο σύνταγμα, την αποκήρυξη της διασποράς (σ.σ. σκοπιανές μειονότητες), της ιστορίας μας, της αντιφασιστικής Συνέλευσης για την Εθνική Απελευθέρωση της Μακεδονίας, της εξέγερσης του Ίλιντεν και την ίδιας της ταυτότητάς μας», αναφέρει ο εθνικιστής Γκρούεφσκι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Με την ανάρτησή του ο Νίκολα Γκρουέφσκι εμμέσως επιβεβαιώνει πως η σημερινή συμφωνία είναι πολύ καλή για την Ελλάδα, αφού τηρούνται όλες οι κόκκινες γραμμές της, αλλά και ακόμα ένα πράγμα.

Επισημαίνοντας πως η νέα ονομασία σε σχέση με την πρόταση του 2009 θα είναι «όχι μόνο για εξωτερική αλλά και για πλήρη εσωτερική χρήση, μαζί με αλλαγή στο σύνταγμα», φαίνεται πως επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η πρόταση που είχε ρίξει στο τραπέζι η Ελλάδα στο παρελθόν αφορούσε διπλή ονομασία, χωρίς erga omnes και χωρίς συνταγματική αλλαγή, ζήτημα το οποίο έχει θίξει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας λόγο για «πρόταση Μακεδονία – Σκόπια» που διαπραγματεύονταν παλαιότερες κυβερνήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι είναι εγγονός του Έλληνα στρατιώτη Νικόλα Γρούιου που σκοτώθηκε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Η γιαγιά του με τον πατέρα του κατέφυγαν στη τότε Γιουγκοσλαβία επί εμφυλίου. Η μητέρα του Γκρουέφσκι είναι Γιουγκοσλάβα.

Δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας εξωμότης στα Σκόπια, είναι πολλοί.

Σχετικά άρθρα