Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέκα άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Δέκα άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορική επιδρομή εναντίον χωριού στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ απέδωσε την επιδρομή αυτή στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, διευκρινίζοντας ότι τα πλήγματα στοχοθέτησαν το χωριό Ταλ αλ Σαγέρ, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χασάκα.

Ο συνασπισμός, ο οποίος άρχισε να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους το 2014, διέψευσε πάντως ότι εξαπέλυσε τους βομβαρδισμούς, που προστέθηκαν σε μια σειρά επιχειρήσεων οι οποίες έχουν προκαλέσει, κατά τη ΜΚΟ, πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είμαστε ενήμεροι για τις κατηγορίες περί πληγμάτων στην περιοχή της Χασάκας το πρωί (της Τρίτης)», αλλά ο ίδιος ο συνασπισμός δεν προχώρησε «σε καμία επίθεση», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του.

Σχετικά άρθρα