Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμος για όλα ο Τριντό στην εμπορική διαμάχη με τον «απρόβλεπτο» Τραμπ

Έτοιμος για όλα ο Τριντό στην εμπορική διαμάχη με τον «απρόβλεπτο» Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καναδάς, Ντόναλντ Τραμπ, Τζάστιν Τριντό,

Ο Καναδάς προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, μπροστά σε έναν απρόβλεπτο Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι επικρίσεις του Τζάστιν Τριντό θα στοιχίσουν «ακριβά» στον βόρειο γείτονά του.

Μετά τις απειλές που διατύπωσε ο μεγιστάνας πρόεδρος, εναντίον του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυτοκινητοβιομηχανιών, «είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στον Καναδό πρωθυπουργό.

«Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να εφαρμόσουν τους νέους δασμούς, η καναδική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι θα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο» συμπλήρωσε η πηγή, που εξήγησε επίσης ότι θα παραβιαστεί μια κόκκινη γραμμή εάν η Ουάσιγκτον «επιτεθεί» στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Καναδά.

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο εμπορικό έλλειμμα με τον Καναδά… στα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πολύ άδικο για τους αγρότες μας» σημείωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Σιγκαπούρη μετά την ιστορικό Σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Τζάστιν Τριντό το Σάββατο μετά τη G7. Ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι παρακολούθησε απευθείας από το Air Force One τη συνέντευξη τύπου του Καναδού ηγέτη και έκρινε πως εκείνος «δεν έπρεπε να πει» ότι ο Καναδάς δεν θα επιτρέψει τα «σπρωξίματα» και τις πιέσεις από τις ΗΠΑ.

Ακολούθησε η οξεία κριτική των συμβούλων του προέδρου των ΗΠΑ, κυρίως από τον Πίτερ Ναβάρο που υποσχέθηκε «την κόλαση» στον Καναδό πρωθυπουργό. Σήμερα το πρωί, ο Ναβάρο ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

Κατόπιν, ο Τριντό επανέλαβε ότι οι νέοι τελωνειακοί δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον Καναδά στον χάλυβα και το αλουμίνιο ήταν «προσβλητικοί» δεδομένης της ιστορίας των δύο χωρών.

Ο Τζάστιν «δεν έπρεπε»…

«Ήταν λάθος του, θα του στοιχίσει πολλά χρήματα» προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ , ενώ έφευγε από τη Σιγκαπούρη, επαναλαμβάνοντας ότι «αγαπάει τον Τζάστιν, είναι καλός, όμως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες απειλές του Ρεπουμπλικανού, ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης, εμφανώς κουρασμένος, απέφυγε να απαντήσει:

«Θέλω να παραμείνω επικεντρωμένος στις θέσεις εργασίας στον Καναδά και στα συμφέροντα της χώρας» δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στο κοινοβούλιο.

Μπροστά στην απρόβλεπτη πολιτική της Ουάσιγκτον, ο Τζάστιν Τριντό θα συναντηθεί με εκπροσώπους των γαλακτοβιομηχανιών του Καναδά ώστε να προετοιμαστούν για τη συνέχεια του μπρα ντε φερ με τον Λευκό Οίκο.

Σχετικά άρθρα