Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ ακολουθεί την προσέγγιση διπλής κατεύθυνσης με την Ρωσία»

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ ακολουθεί την προσέγγιση διπλής κατεύθυνσης με την Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Ιταλία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Τζουζέπε Κόντε,

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ σημείωσε πρόοδο με την Ρωσία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ως προς τις πτυχές της προόδου αυτής.

«Κάθε δράση του ΝΑΤΟ έχει αμυντικό χαρακτήρα και είναι ανάλογη και σύμφωνη με τις διεθνείς δεσμεύσεις μας.

»Το ΝΑΤΟ ακολουθεί την προσέγγιση διπλής κατεύθυνσης με την Ρωσία, που συνίσταται στην αυστηρά αμυντική πολιτική και τον διάλογο.

»Σημειώσαμε πρόοδο και στις δύο κατευθύνσεις», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Το Συμβούλιο του NATO στις 31 Μαΐου είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες επίσημες συνομιλίες με τη Ρωσία μετά την απόπειρα δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι εντάσεις με τη Μόσχα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών, της έβδομης κατά σειρά συνόδου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ήταν η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η κατάρριψη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας τον Μάιο του 2014 του αεροσκάφους Boeing των Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση MH17, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες, οι τρόποι μείωσης των κινδύνων στο ευρωπαϊκό έδαφος κατά την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Σχετικά άρθρα