Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός κατάφερε να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Μπουκαμάλ

Ο συριακός στρατός κατάφερε να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Μπουκαμάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός απέκρουσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και το έδιωξε από την πόλη Αλ Μπουκαμάλ στη νοτιοανατολική Συρία. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ολόκληρη η Αλ Μπουκαμάλ επανήλθε υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Την Παρασκευή το απόγευμα το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στην Αλ Μπουκαμάλ από τα ανατολικά της, αφού πέρασε τον ποταμό Ευφράτη και εισήλθε στην πόλη φτάνοντας μέχρι το κέντρο της.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν και έσπασαν τις γραμμές του στρατού στέλνοντας πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας να ανατιναχτούν πάνω στα κυβερνητικά οχυρώματα.

Ο στρατός αιφνιδιάστηκε και υποχώρησε μέχρι το κέντρο της πόλης, ωστόσο, από νωρίς συριακές στρατιωτικές πηγές δήλωναν ότι το Ισλαμικό Κράτος αργά ή γρήγορα θα αναγκαζόταν να αποσυρθεί από την πόλη εξαιτίας της λειψανδρίας που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, η επίθεση που πραγματοποίησε και θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ εάν το Ισλαμικό Κράτος διέθετε περισσότερους άνδρες, αποδεικνύει ότι οι τζιχαντιστές του ISIS συνεχίζουν να είναι αξιόμαχος αντίπαλος παρά τις βαριές απώλειες και στρατηγικές ήττες που έχουν υποστεί.

Όπως βλέπετε και στους χάρτες που ακολουθούν, η Αλ Μπουκαμάλ είναι μια παραμεθόριος νοτιοανατολική συριακή πόλη κοντά στο Ιράκ.

Είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη και στην ανατολική όχθη βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος (μαύρο χρώμα) που κρατά έναν θύλακα, ο οποίος πιέζεται από τον βορρά από τους Κούρδους (κίτρινο χρώμα).

Σχετικά άρθρα