Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο – Τι έδειξε έρευνα

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο – Τι έδειξε έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα,

Έρευνα έδειξε ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Πρόκειται για τη Βενεζουέλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την llup.

Η έρευνα, με τίτλο «2018 Παγκόσμιο Δίκαιο και Τάξη», χρησιμοποιεί έναν σύνθετο δείκτη που στηρίζεται στις αντιλήψεις των πολιτών για την ασφάλεια, όπως πόσο εμπιστεύονται την τοπική αστυνομία, πώς νιώθουν για την προσωπική τους ασφάλεια και αν έχουν πέσει θύματα επίθεσης ή κλοπής τον περασμένο χρόνο.

Τα αποτελέσματα στηρίζονται σε ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν περίπου 1.000 άνθρωποι από κάθε μία από τις 142 χώρες που μετείχαν στην έρευνα.

Με βάση τα ευρήματα, το 42% των κατοίκων της Βενεζουέλας είχαν πέσει θύματα κλοπής ιδιοκτησίας ή χρημάτων το 2017, ενώ περίπου 25% έπεσε θύματα επίθεσης, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Κι ενώ το 70% των πολιτών που ερωτήθηκαν σε 142 χώρες δήλωναν εμπιστοσύνη στην τοπική αστυνομία, στη Βενεζουέλα το ποσοστό αυτό πέφτει στο 24%. Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των κατοίκων νιώθουν ασφαλείς να επιστρέφουν σπίτι τους με τα πόδια τις βραδινές ώρες.

Επίσης η χώρα έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας στη Βενεζουέλα.

Σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία και η Ισλανδία σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά νόμου και τάξης.

Σχετικά άρθρα