Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στην Άγκυρα για επτά τουρκικά τζαμιά που έκλεισε η αυστριακή κυβέρνηση

Οργή στην Άγκυρα για επτά τουρκικά τζαμιά που έκλεισε η αυστριακή κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ιμπραήμ Καλίν, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μετανάστες, Μουσουλμάνοι, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τούρκοι,

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας πυροδότησε η απόφαση της Βιέννης να αναστείλει τη λειτουργία επτά τουρκικών τζαμιών στην Αυστρία και να προβεί στην απέλαση των ιμάμηδών τους.

O εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν σε μήνυμα, που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζει την απόφαση «απόρροια του αντιισλαμικού ρατσιστικού λαϊκιστικού κύματος στην Αυστρία» και προσθέτει ότι ότι στόχος είναι η αποξένωση των ισλαμικών κοινοτήτων για πολιτικά οφέλη και συνέχισε:

«Η ιδεολογική στάση της Αυστριακής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις παγκόσμιες αρχές δικαίου, τις πολιτικές κοινωνικής αρμονίας, το δίκαιο των μειονοτήτων και την ηθική συνύπαρξης.

»Είναι επιβεβλημένη η κάθετη απόρριψη της προσπάθειας να καταστεί ο αντιισλαμισμός και ο ρατσισμός συνήθης και κοινή υπόθεση» σημειώνει.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Ερντογάν την Πέμπτη προς Παρασκευή τα μεσάνυχτα μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο είπε πως μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου θα αναθεωρηθεί η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και δύναται να αρθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μεχντί Εκέρ.

«Εφόσον δεν υφίσταται λόγος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορεί να αρθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα