Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ένας γιατρός εντόπισε καρκίνο σε 32χρονη από την τηλεόραση

Πώς ένας γιατρός εντόπισε καρκίνο σε 32χρονη από την τηλεόραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καρκίνος,

Απίστευτο αυτό που συνέβη με έναν Αμερικανό γιατρό που κατάφερε να εντοπίσει σε μια 32χρονη καρκίνωμα στο λαιμό (θυρεοειδή) από την τηλεόραση και έπειτα από αγώνα, να την ειδοποιήσει ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Ο ωτορινολαρυγγολόγος από τη Νέα Υόρκη, δρ. Έρικ Βόιτ, σύμφωνα με όσα αναφέρει και το news247.gr, παρακολουθούσε την αγαπημένη του εκπομπή από την άνεση του σπιτιού του, όταν μια ασυνήθιστη εικόνα μιας εκ των πρωταγωνιστών της, του προκάλεσε ανησυχία.

Η 32χρονη Νικόλ συμμετείχε στην διάσημη εκπομπή Bargain Hunter, όπου οι συμμετέχοντες τζογάρουν προκειμένου να αποκτήσουν τα υπάρχοντα μιας κλειστής αποθήκης και όπως αποδείχτηκε, αυτή της η παρουσία στο γυαλί, της έσωσε τη ζωή.

«Χαλάρωνα έπειτα από μια μέρα στη δουλειά, παρακολουθώντας όμορφα σπίτια πλάι στο κύμα και ονειροπολώντας» σχολιάζει στην αμερικάνικη Washington Post ο γιατρός.

«Στη συνέχεια παρατήρησα τον όγκο. Ήταν εμφανής – και από χαλαρός σκέφτηκα, Θεέ μου, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα» πρόσθεσε.

Πράγματι, ο δρ. Βόιτ, έπειτα από εμπειρία χρόνων σε ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς, παρατήρησε ένα πολύ χαρακτηριστικό ασύμετρο σχήμα στον όγκο, αλλά και τον «ιδιαίτερο τρόπο που κινούνταν κάτω από την επιδερμίδα» όταν η γυναίκα μιλούσε.

Αμέσως, ο γιατρός ένιωσε ενοχές που ίσως είχε εντοπίσει κάτι, που η ίδια η 32χρονη πιθανότατα δεν είχε αντιληφθεί.

Αμέσως, ο Ωριλά ξεκίνησε εκστρατεία στο facebook, προσπαθώντας να εντοπίσει τη γυναίκα από το Χάβελοκ της Βόρειας Καρολίνας.

Δύο εβδομάδες αργότερα της μιλούσε στο τηλέφωνο και της ζητούσε να κάνει έναν υπέρηχο και βιοψία. Από την εξέταση διαπιστώθηκε πράγματι πως έπασχε από καρκίνο στον θυρεοειδή.

«Πρόκειται για θαύμα που έτυχε να βλέπει τηλεόραση» σχολίασε η ίδια η Νικόλ, που όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ είχε περάσει ξανά από τη βάσανο της μάχης με τον καρκίνο στο παρελθόν.

Ωστόσο, ο γιατρός εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά.

Όπως λέει, οποιαδήποτε περίπτωση αντιμετωπίζεται πριν καν παρουσιαστούν συμπτώματα, έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης.

Σχετικά άρθρα