Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας Γάλλος επιχειρεί το αδιανόητο – To απίστευτο επίτευγμα που κυνηγά

Ένας Γάλλος επιχειρεί το αδιανόητο – To απίστευτο επίτευγμα που κυνηγά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ειρηνικός Ωκεανός, Κολύμβηση,

Να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό επιχειρεί ο Γάλλος κολυμβητής Ben Lecomte, ο οποίος ξεκίνησε ήδη για το μεγάλο εγχείρημά του από την Ιαπωνία.

Ο 51χρονος θα κολυμπά οκτώ ώρες την ημέρα για περισσότερο από έξι μήνες, καθώς θα κατευθύνεται προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους, όπως καρχαρίες, καταιγίδες, κοπάδια μεδουσών και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες νερού.

Ευελπιστεί, σύμφωνα με το BBC, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, καθώς ομάδα επιστημόνων θα κάνει έρευνες κατά τη διάρκεια της απόπειράς του, κατά την οποία θα κολυμπήσει 9.000 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, θα μελετούν απομεινάρια από πλαστικά, τα αποτελέσματα της έντονης άσκησης στην καρδιά αλλά και πώς η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα επηρέασε τον ωκεανό.

Ο Lecomte, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, προετοιμαζόταν με ώρες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης καθημερινά αλλά και με ασκήσεις που θα του εξασφαλίσουν πνευματική διαύγεια.

«Το πνευματικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό κι από το σωματικό» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Όταν δεν απασχολεί τίποτα το μυαλό σου, μπαίνει σε ένα είδος σπιράλ και τότε αρχίζει το πρόβλημα».

Οι προετοιμασίες για το εγχείρημα αυτό κράτησαν πάνω από έξι χρόνια, αλλά ο 51χρονος είχε αυτόν τον στόχο για πολύ περισσότερο καιρό.

Το 1998, είχε κάνει τον πρώτο διάπλου του Ατλαντικού, κολυμπώντας 6.400 χιλιόμετρα, Όταν πάτησε στεριά στη Γαλλία, οι πρώτες του λέξεις ήταν «ποτέ ξανά». Όπως φαίνεται όμως, είχε ήδη τον νου του στην επόμενη πρόκληση.

Καθημερινά ο Lecomte θα έχει συγκεκριμένη ρουτίνα. Θα κολυμπά για οκτώ ώρες, μετά θα ανεβαίνει στο συνοδευτικό σκάφος για φαγητό και ύπνο και στη συνέχεια θα πέφτει και πάλι στο νερό. Για να κρατά ψηλά τα επίπεδα ενέργειας, θα καταναλώνει 8000 θερμίδες ημερησίως.

Το συνοδευτικό σκάφος διαθέτει GPS και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο του κολυμβητή στην ιστοσελίδα του.

Σχετικά άρθρα