Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατήφορος στις δημοσκοπήσεις για το SPD: Μόλις μία μονάδα μπροστά από την Ακροδεξιά

Κατήφορος στις δημοσκοπήσεις για το SPD: Μόλις μία μονάδα μπροστά από την Ακροδεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις,

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στις δημοσκοπήσεις για τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild το SPD της Αντρέα Νάλες με 17% βρίσκεται μόλις μία μονάδα μπροστά από την ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (16%). Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση των δεξιών λαϊκιστών της AFD πιάνει το υψηλότερο ποσοστό της από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας παραμένουν αμετακίνητοι στο 32%, ενώ το Αριστερό DIE LINKE υποχωρεί στο 11,5%, όπως και οι Πράσινοι στο 11%, ενώ οι Φιλελεύθεροι διατηρούν αμετάβλητη τη δύναμή τους στο 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του INSA πριν από δύο εβδομάδες.

Τα μαντάτα όμως είναι άσχημα και για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού στο ερώτημα «ποια κυβερνητική συμμαχία θα προτιμούσατε» το 51% απάντησε «συνασπισμό Τζαμάικα» (δηλαδή Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι), δύο μονάδες πάνω από εκείνους που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον «μεγάλο συναπισμό», ενώ τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (39,5%) θα ήθελαν συγκυβέρνηση, Σοσιαλδημοκρατών -Αριστερού Κόμματος και Πρασίνων.

Σχετικά άρθρα