Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο στα σύνορα Συρίας-Ιράκ

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο στα σύνορα Συρίας-Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), εξαπέλυσαν σε συντονισμό με τον ιρακινό στρατό τη δεύτερη φάση της επιχείρισης που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν ένα μεγάλο θύλακα στην έρημο κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Ο Διεθνής Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν ισχυρή παρουσία στην παραμεθόριο.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της επίθεσης στην ανατολική Συρία. (…) Στόχος της δεύτερης φάσης είναι η εκκαθάριση των περιοχών που παραμένουν υπό το Ισλαμικό Κράτος σε συντονισμό με τους Ιρακινούς εταίρους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν επίσης ενισχύσει την παρουσία τους κατά μήκος των συνόρων ώστε να αποτρέψουν τη διαφυγή μελών του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ», προσθέτει ο Συνασπισμός στην ανακοίνωσή του.

Με την υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν ξεκινήσει μεγάλη επίθεση στο Μπαγούζ Αλ Φουκάνι, κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε με μαύρο χρώμα τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Με κίτρινο είναι οι Κούρδοι, με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση και με ροζ η ιρακινή κυβέρνηση.

Στόχος της επίθεσης είναι ο μαύρος θύλακας στα σύνορα Συρίας-Ιράκ:

Σχετικά άρθρα