Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο για τον «δολοφονημένο» δημοσιογράφο: Η υπόθεση θυμίζει… Σκριπάλ

Κρεμλίνο για τον «δολοφονημένο» δημοσιογράφο: Η υπόθεση θυμίζει… Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Πράκτορες, Ρωσία,

Ανακουφισμένο εμφανίστηκε το Κρεμλίνο από το γεγονός πως ο Ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπάμπτσενκο είναι ζωντανός, ωστόσο τονίστηκε ότι η κατάσταση γύρω από τη σκηνοθετημένη δολοφονία του είναι περίεργη και δεν αλλάζει την άποψη ότι η Ουκρανία είναι μια επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους.

«Όλη η ιστορία είναι το λιγότερο περίεργη. Δεν ξέρω αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση. Δόξα τω Θεώ είναι ζωντανός.

»Αυτό δεν αλλάζει την άποψή μας ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Τρίτη οι Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι ο Μπάμπτσενκο, που εργαζόταν στη χώρα από το 2017 αφού είχε φύγει από τη Ρωσία εξαιτίας απειλών που δεχόταν για τη ζωή του, δολοφονήθηκε στο σπίτι του, όμως χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) για την υπόθεση, ο 41χρονος Ρώσος δημοσιογράφος εμφανίστηκε ζωντανός, εξηγώντας ότι η δολοφονία του ήταν σκηνοθετημένη για να αποκαλυφθεί μια συνωμοσία εναντίον του από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι ο επικεφαλής της SBU Βασίλ Γκριτσάκ, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ήθελαν να δολοφονήσουν τον Μπάμπτσενκο, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις δηλώσεις του.

«Θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις δηλώσεις του, διαφορετικά όλα αυτά θα μοιάζουν με τις ενέργειες των Βρετανών συναδέλφων του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος προφανώς στην υπόθεση με τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα