Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον αναζητούν για τη δολοφονία-θρίλερ του Ματθαίου Στάικου στο Τορόντο

Ποιον αναζητούν για τη δολοφονία-θρίλερ του Ματθαίου Στάικου στο Τορόντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ελληνική Ομογένεια, Καναδάς, Τορόντο,

Μυστήριο για τις αστυνομικές αρχές του Καναδά σε ό,τι αφορά στη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας του 37χρονου Έλληνα επιχειρηματία Ματθαίου Στάικου τη Δευτέρα 28 Μαΐου στη συνοικία Γιόρκβιλ του Τορόντο.

Ο Στάικος περιγράφεται σαν ένας αγαπητός από τον περίγυρό του άνθρωπος, χωρίς ύποπτες δραστηριότητες ή οτιδήποτε σκοτεινό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ εκτέλεσή του -και δη εν μέση οδώ.

Μάλιστα, τοπικός παράγοντας του Τορόντο δήλωσε ότι «ελπίζω να ήταν μια στοχευμένη επίθεση, ειδικά για τον Στάικο. Ειδάλλως έχουμε να κάνουμε με μια ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας στην πόλη μας».

Βάσει βιντεοσκοπημένου υλικού από κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία καταζητεί έναν μαύρο άνδρα, ύψους περίπου 1.80, σχετικά λεπτής σωματοδομής.

Αυτός φέρεται να είναι ο δολοφόνος του Στάικου, που εκτελέστηκε με δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στην πλάτη. Διέφυγε με όχημα που φαίνεται να είναι μια τετράθυρη Μερσεντές, γκρι ή ασημί χρώματος.

Τα κίνητρα του φονιά είναι τόσο απροσδιόριστα και ακατανόητα ώστε φίλοι του θύματος μιλούν ακόμη και για σφάλμα:

«Τίποτα δεν βγάζει νόημα. Ο Ματθαίος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Γιώργος ήταν δύο πανέξυπνα παιδιά που ξεκίνησαν την Torch Mobile το 2003 και το 2009 την πούλησαν στην Research In Motion, σε μια φάση αναγέννησης της αρχικής εταιρείας. Ήταν μυαλωμένοι, ωραίοι, άξιοι, εργατικοί και όλοι τους αγαπούσαν» είπε ένας φίλος των αδελφών Στάικου στην εφημερίδα Toronto Sun.

Ένας εργαζόμενος στην Research In Motion πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το φονικό. Ο Μάθιου ήταν όμορφος, γλυκός, οι γυναίκες τον λάτρευαν, δηλαδή όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι έχουμε πάθει σοκ. Δεν ήταν τζογαδόρος. Δεν έκανε ναρκωτικά. Ήταν ήπιος χαρακτήρας, ένα πραγματικά καλό παιδί. Μήπως έκαναν λάθος και σκότωσαν αυτόν αντί για κάποιον άλλον; Πώς αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;»

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες στο Τορόντο και πριν από τη δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία, έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα κρούσματα ένοπλης βίας.

Συγκεκριμένα, τα αρχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι από την αρχή του 2018 έως την προηγούμενη Κυριακή έχουν συμβεί 162 επιθέσεις, με 215 θύματα, γεγονός που συνιστά αύξηση των κρουσμάτων κατά 11% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Οι οικείοι του δολοφονηθέντος την Τετάρτη εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μας θρηνεί τον αιφνίδιο χαμό του πολυαγαπημένου μας Ματθαίου. Παρακαλούμε όλους να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας, καθώς προσπαθούμε να αντεπεξέρθουμε αυτή την τραγωδία».

Σχετικά άρθρα