Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπορίσοφ συμφώνησε να περάσει αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου μέσα από τη Βουλγαρία

Ο Μπορίσοφ συμφώνησε να περάσει αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου μέσα από τη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Turkish Stream, Βαλκάνια, Βλάντιμιρ Πούτιν, Βουλγαρία, Ενέργεια, Μπόικο Μπορίσοφ, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπίας, στην οποία συμμετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τόμισλαβ Ντόντσεφ και οι υπουργοί Οικονομικών Βλαντισλάφ Γκοράνοφ, Ενέργειας Τεμενούζκα Πετκόβα, Τουρισμού Νικολίνα Άνγκελκοβα, Πολιτισμού Μποιλ Μπάνοφ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Bulgartransgaz Βλαντιμίρ Μαλίνοφ και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στη Μόσχα Μπόικο Κότσεφ.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών και πνευματικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε την επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και των ρωσικών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθεί η συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για τις προτεραιότητες της βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα την κατασκευή έργων υποδομής, καθώς και την μεταφορική και ψηφιακή σύνδεση στην περιοχή.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας για την ασφάλεια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διακρατικό επίπεδο.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να κατευθύνονται, κατά κύριο λόγο, στην πρόληψη της τρομοκρατίας – με την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανανεώσει τη συμμετοχή της, εάν το έργο επαναληφθεί από τη βουλγαρική πλευρά, στο σχέδιο για την κατασκευή δεύτερου πυρηνικό σταθμού στη Βουλγαρία – του σταθμού Belene, με βάση τις αρχές της αγοράς.

Turkish Stream

Μετά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπόρισοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, κατέστη σαφές ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας – Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, δεν έχουν αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα εκτροπής του αγωγού φυσικού αερίου του αγωγού «Τουρκικό Ρεύμα» (Turkish Stream) μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας.

Σχετικά άρθρα