Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεδιάντροπη παρέμβαση της Γερμανίας στα εσωτερικά της Ιταλίας: «Σας ευχόμαστε σταθερή κυβέρνηση»

Ξεδιάντροπη παρέμβαση της Γερμανίας στα εσωτερικά της Ιταλίας: «Σας ευχόμαστε σταθερή κυβέρνηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιταλία, Στέφεν Ζάιμπερτ,

Την ελπίδα ότι θα σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση στην Ιταλία εξέφρασε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας πως «ο σεβασμός στην ιταλική δημοκρατία, στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ιταλίας, απαιτεί τώρα να περιμένουμε ποια κυβέρνηση θα ηγηθεί της χώρας και με ποιες ιδέες θα έλθει σε μας και τους Ευρωπαίους εταίρους».

Παράλληλα, ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για έναν σημαντικό φίλο και εταίρο και για βαθιά γερμανοϊταλική φιλία – και στο επίπεδο των λαών, τονίζοντας ότι το Βερολίνο είναι «πάντα πρόθυμο για καλή και στενή συνεργασία» με μια ιταλική κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ιταλικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη του την συζήτηση που γίνεται για το θέμα στην Ιταλία, αλλά διευκρίνισε:

«Δεν θα με ακούσετε να αξιολογώ μεμονωμένα άρθρα του Τύπου. Αυτό αντικρούει την θεμελιώδη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της ελευθερίας του Τύπου στην Γερμανία.

»Η γλώσσα της κυβέρνησης, της Καγκελαρίου, των υπουργών είναι γεμάτη σεβασμό και η βασική μας θέση είναι η θέση μιας καλής και όσο το δυνατόν στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαίων εταίρων».

Σχετικά άρθρα