Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν μετέφερε 19 τόνους τουρκικού χρυσού από τις ΗΠΑ στην Ελβετία – Τι φοβάται!

Ο Ερντογάν μετέφερε 19 τόνους τουρκικού χρυσού από τις ΗΠΑ στην Ελβετία – Τι φοβάται!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χρυσός,

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών μετέφερε 19 τόνους χρυσού από τις ΗΠΑ στην Ελβετία σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανές κυρώσεις.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στη Βασιλεία, η οποία είναι επίσημα «εξω-χώρια» και ούτε η ελβετική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να επέμβει, παρέλαβε φορτίο τουρκικού χρυσού από το Fort Knox, σύμφωνα με την ελβετική ειδησεογραφική ιστοσελίδα BZ Basel.

Η ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι η Τουρκία απέσυρε αποθέματα χρυσού από τις ΗΠΑ, ενδεχομένως, λόγω του φόβου προστίμου έναντι της κρατικής τράπεζας της χώρας «HalkBank» για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Οι ειδήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σκόπευε να αποσύρει τον χρυσό και τα συναλλαγματικά της αποθέματα από τις ΗΠΑ.

Στο ύψους 70 μέτρων κτίριο της τράπεζας BIS δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι 600 υπάλληλοί της, οι οποίοι απολαμβάνουν διπλωματική προστασία.

Οι ελβετικές Αρχές μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο μόνο εάν πάρουν άδεια από τον Πρόεδρο ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIS.

Μέσα στην τράπεζα λέγεται ότι υπάρχει και μεγάλο οπλοστάσιο, του οποίου τον όγκο αγνοούν οι ελβετικές Αρχές. Πάντως, όπως όλοι παραδέχονται, «τα όπλα πρέπει να είναι πολλά».

Σχετικά άρθρα