Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας σε βάση της συριακής Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας σε βάση της συριακής Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Ένας κρυφός πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση σε θέση της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως μετέδωσαν τοπικές ιστοσελίδες, ένας βομβιστικής αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατινάχτηκε μέσα σε βάση της Ταχρίρ Αλ Σαμ στη βιομηχανική περιοχή Αλ Ντάνα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Τουλάχιστον τέσσερα μέλη της συριακής Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας.

Το χτύπημα θεωρείται απάντηση για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την Ταχρίρ Αλ Σαμ στην πόλη της Ιντλίμπ. Οι συλληφθέντες τζιχαντιστές του ISIS ανήκαν σε κρυφό πυρήνα που ανακάλυψε η Αλ Κάιντα.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ και την τουρκόφιλη Αχράρ Αλ Σαμ, η οποία μαζί με την οργάνωση Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι έχουν συγκροτήσει τη συμμαχία Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία.

Περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ η Τουρκία έχει στήσει 12 φυλάκια-βάσεις για να προστατεύει τους τζιχαντιστές από τον συριακό στρατό.

Συνήθως η Ταχρίρ Αλ Σαμ πολεμά με την Αχράρ Αλ Σαμ για το ποια οργάνωση θα κατέχει μεγαλύτερη έκταση στην Ιντλίμπ.

Ωστόσο, στην επαρχία υπάρχουν εκατοντάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους οργανωμένα σε κρυφούς πυρήνες αναμένοντας εντολές να δράσουν.

Πολεμικός χάρτης Ιντλίμπ

Στον χάρτη που ακολουθεί η επαρχία της Ιντλίμπ.

Με πράσινο σκούρο τα εδάφη που ελέγχει η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Με ανοιχτό πράσινο τα εδάφη που ελέγχει η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία.

Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με κίτρινο οι Κούρδοι, με γαλάζιο οι τουρκοκρατούμενες περιοχές.

Σχετικά άρθρα