Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμο στο Βερολίνο προκαλεί ο 81χρονος Πάολο Σαβόνα – «Είναι εχθρός της Γερμανίας» – Οργή στην Ιταλία

Τρόμο στο Βερολίνο προκαλεί ο 81χρονος Πάολο Σαβόνα – «Είναι εχθρός της Γερμανίας» – Οργή στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Πάολο Σαβόνα,

Ένας διάσημος αντίπαλος της Γερμανίας θα μπορούσε να γίνει ο νέος υπουργός οικονομικών της Ιταλίας. Ο πρόεδρος θέλει να το αποτρέψει. Μπορεί να υπερισχύσει;

Η επιθυμία για έναν υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ως αυστηρός ευρω-αντίπαλος και εχθρός της Γερμανίας, έχει οδηγήσει σε ακινησία στην Ιταλία κατά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση.

Ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος για την ηγεσία των δύο υπουργείων είναι ο Πάολο Σαβόνα, ο 81χρονος οικονομολόγος με ένα λαμπρό βιογραφικό σημείωμα.

Ωστόσο, βλέπει το ευρώ ως την ολοκλήρωση των γερμανικών ιδεών υπεροχής στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δεξιός λαϊκιστής ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι επιμένει σε αυτόν τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών .

Ο Ματαρέλα αντιτίθεται στο διορισμό του Σαβόνα

Υπάρχει προφανώς έντονη αντίθεση στο διορισμό του Σαβόνα από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διπλωματική-τυπική προσέγγιση για το σχηματισμό κυβέρνησης, υπήρξε μια δήλωση που απέρριψε όποιον «υπαγορεύει» για την εκλογή μελλοντικών υπουργών.

Ο πρόεδρος προσπαθεί σκληρά να μην εμφανιστεί ως απλός συμβολαιογράφος για τους εταίρους του συνασπισμού.

Αντίθετα, ο συνασπισμός του κινήματος διαμαρτυρίας «Πέντε Αστέρια» και η δεξιά Λέγκα συμφώνησαν πρώτα για ένα πρόγραμμα, στη συνέχεια τον κατάλογο των υπουργών και τον υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Ο Ματαρέλα από την άλλη πλευρά, μπορεί να κάνει λίγα πράγματα.

Σαλβίνι: «Είμαι πραγματικά θυμωμένος»

«Είμαι πραγματικά θυμωμένος, έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook την Παρασκευή και πήρε ένα «Like» από τον εταίρο του στον συνασπισμό, τον επικεφαλής των Πέντε αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Το Σάββατο ο Σαλβίνι τα έβαλε με τη Γερμανία: «γερμανικές εφημερίδες και οι πολιτικοί μας προσβάλλουν ως ιταλούς ζητιάνους , τεμπέληδες και αχάριστους», έγραψε αυτή τη φορά στο Twitter.

«Και πρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό Οικονομικών που τους ταιριάζει; Όχι, ευχαριστώ!»

Η Λέλκα προωθεί επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Η Λέγκα υπό την ηγεσία του Σαλβίνι, προωθεί τώρα την επιστροφή στην εθνική κυριαρχία της Ιταλίας με το δικό της νόμισμα.

Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών Πάολο Σαβόνα είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για αυτές τις ιδέες.

Επειδή σε αντίθεση με τους άλλους καθηγητές και επιχειρηματικούς ομιλητές της Λέγκα, έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό σημείωμα, ειδικά για τα πρώτα του χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο Σαβόνα σπούδασε στο περίφημο αμερικανικό ΜΙΤ της Μασαχουσέτης Εργάστηκε στο οικονομικό τμήμα της Banca d’Italia και στη συνέχεια για πολλά χρόνια ήταν γενικός διευθυντής της ιταλικής επιχειρηματικής ένωσης Confindustria.

Ο Σαβόνα συγκρίνει την εισαγωγή του ευρώ με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών

Ο Σαβόνα προέρχεται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του μικρού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, του Ουγκο Λα Μάλφα.

Ωστόσο, η εχθρική στάση του Σαβόνα για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με τη στάση των πατέρων της ιταλικής ευρωμεσογειακής ένωσης.

Ο Σαβονα έγραψε σε πρόσφατο βιβλίο του ότι οι συνθήκες για το ευρώ στην Ιταλία είχαν το ίδιο αποτέλεσμα όπως το 1918 η Συνθήκη των Βερσαλιών για τη Γερμανία.

Από τη σκοπιά της Σαβόνα, η Ιταλία χρειάζεται ένα «Σχέδιο Β» για απόσυρση από το ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει ουσιαστικές παραχωρήσεις από τη Γερμανία και τους άλλους εταίρους της νομισματικής ένωσης.

Για τον Σαβόνα, αυτό προφανώς περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση των ορίων ελλείμματος, τα οποία θεωρούνται από αυτόν ως εντελώς αυθαίρετα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, FAZ

Σχετικά άρθρα