Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Le Point: Δικτάτορας και μεγαλομανής ο Ερντογάν

Le Point: Δικτάτορας και μεγαλομανής ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σάλο έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία -και όχι μόνο- το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Le Point στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, εστιάζοντας στον Πρόεδρο της χώρας ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, έχοντα μάλιστα στο εξώφυλλό του φωτογραφία του και τίτλο «Ερντογάν, ο δικτάτορας».

Το περιοδικό επισημαίνει, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα στα 15 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία, έχει επιβάλει έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, ο οποίος μεγιστοποιήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, που του επέτρεψε να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά.

Το γαλλικό περιοδικό διερευνά την «τρέλα» του Ερντογάν για μεγαλοπρέπεια, το μουσουλμανικό δίκτυο που επιχειρεί να οικοδομήσει με διάφορες οργανώσεις μέσα στη Γαλλία και την οργισμένη φραστική επίθεσή του στη Γαλλία με αφορμή τις ενστάσεις του Παρισιού σχετικά με την επιθετικότητα της Άγκυρας έναντι των Κούρδων, κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου της Γαλλίας εναντίον της Αλγερίας.

Ακόμη, κάνει μια καταγραφή των δικτατορικών μεθόδων του Τούρκου Προέδρου, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με έναν από τους κύριους αντιπάλους του, τον Σαλελετίν Ντεμιρτάς να παραμένει στη φυλακή και με την διατήρηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία μεταξύ άλλων απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από δέκα ατόμων.

Επιπλέον το Le Point σκιαγραφεί τους εθνικιστές συμμάχους του Ερντογάν και την νοσταλγία του ίδιου για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία θέλει να αναστήσει.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκικής Προεδρίας, με τον εκπρόσωπό της Ιμπραήμ Καλίν να κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter για «υποκινούμενη επίθεση» εναντίον του Τούρκου Προέδρου και να δηλώνει ότι «οι μέρες που η Τουρκία έπαιρνε οδηγίες από εσάς, αποτελούν παρελθόν».

Σχετικά άρθρα