Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς εκτόνωση η «κόμπλα» μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας – Τραμπ: «Καλά νέα»

Προς εκτόνωση η «κόμπλα» μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας – Τραμπ: «Καλά νέα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα,

Για «καλά νέα» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην αντίδραση της Βόρειας Κορέας στην ακύρωση της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο κ. Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του για ειρήνη, χαρακτηρίζοντας «ζεστή και παραγωγική» τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Κιμ Κιέ Γκουάν, ο οποίος ανέφερε πως η Πιονγιάνγκ είναι ανοιχτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ.

«Σύντομα θα δούμε που θα οδηγήσει (σ.σ. η ανακοίνωση της Β. Κορέας), ελπίζουμε σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη», σημείωσε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο κ. Τραμπ επεσήμανε πως «δυστυχώς, λόγω της γεμάτης οργή, εχθρικής πρόσφατης ανακοίνωσής σας, αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο, αυτή τη στιγμή, να έχουμε αυτή τη μακρόπνοη συνάντηση».

«Μιλάτε για τις πυρηνικές δυνατότητές σας, αλλά η δικές μας είναι τόσο μαζικές και ισχυρές που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν», τόνισε επίσης.

Σχετικά άρθρα