Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πομπέο στα τηλέφωνα με την ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας μετά την ακύρωση του «ραντεβού» Τραμπ-Κιμ

Ο Πομπέο στα τηλέφωνα με την ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας μετά την ακύρωση του «ραντεβού» Τραμπ-Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορεατική Χερσόνησος, Μάικ Πόμπεο, Νότια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Βόρεια Κορέα, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ-χα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΞ στη Σεούλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ-χα και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο κατέληξαν σε αυτή τη θέση στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η Σεούλ σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγιάνγκ, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσου Μιονγκ-γκιουν.

«Η κυβέρνησή μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να εφαρμοστεί» η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα τέλη του Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εν όψει της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε ο Τσου, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Φαίνεται ότι (η Βόρεια Κορέα) παραμένει ειλικρινής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας και στις προσπάθειες της για την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση της ειρήνης», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα