Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τζιχαντιστής Χουσναΐν Ρασίντ σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον τετράχρονο πρίγκιπα Τζορτζ

Ο τζιχαντιστής Χουσναΐν Ρασίντ σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον τετράχρονο πρίγκιπα Τζορτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο 32χρονος τζιχαντιστής Χουσναΐν Ρασίντ κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον τετράχρονο πρίγκιπα Τζορτζ της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Ρασίντ παρακινούσε τους ομοϊδεάτες του να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στο σχολείο του πρίγκιπα.

Ο Χουσναΐν Ρασίντ, που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο λίγο πριν ταξιδέψει στη Συρία, κατηγορείται για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ και, συγκεκριμένα, πως παρακινούσε άλλους ομοϊδεάτες του να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στο σχολείο.

Ο 32χρονος, είχε αναρτήσει στα social media μια φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα μαζί με την διεύθυνση του σχολείου Thomas’s Battersea στην περιοχή Wandsworth του Λονδίνου, ενώ διαφαίνεται και η «φιγούρα» ενός τζιχαντιστή υπό τη λεζάντα «δεν θα αφήσουμε ούτε τη βασιλική οικογένεια».

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι συνεδριάσεις του οποίου αναμένεται να διαρκέσουν έξι εβδομάδες, ο Ρασίντ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως ήθελε να σχεδιάσει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία.

Σχετικά άρθρα