Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι Βρετανοί γίνονται Γερμανοί λόγω… Brexit

Πώς οι Βρετανοί γίνονται Γερμανοί λόγω… Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

Η προοπτική του Brexit -της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε- το ερχόμενο έτος ώθησε πολλούς Βρετανούς να σπεύσουν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα, με τον αριθμό των κατόχων βρετανικών διαβατηρίων που έγιναν Γερμανοί πολίτες πέρυσι να καταγράφει αύξηση 162%, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικών της Γερμανίας.

Σχεδόν 7.500 Βρετανοί πήραν γερμανική υπηκοότητα την περσινή χρονιά. Αυτό σημειώθηκε έπειτα από μια αύξηση κατά 361% που είχε καταγραφεί την ακριβώς προηγούμενη χρονιά, το 2016, και είχε ανεβάσει σε περίπου 10.400 τον συνολικό αριθμό των Βρετανών που πήραν γερμανική υπηκοότητα τα δύο αυτά χρόνια.

Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος αυτού των Βρετανών που έγιναν Γερμανοί πολίτες κατά την προηγούμενη 15ετία, από το 2000 ως το 2015.

«Ο συσχετισμός με το Brexit είναι προφανής», ανακοίνωσε το Γραφείο, σημειώνοντας ότι οι Βρετανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην οποία χορηγήθηκε πέρυσι η γερμανική υπηκοότητα μετά τους σχεδόν 15.000 Τούρκους που έγιναν Γερμανοί πολίτες.

Οι Βρετανοί χρειάζεται συνήθως να έχουν ζήσει στη Γερμανία 8 χρόνια προκειμένου να πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν τη γερμανική υπηκοότητα.

Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες και οι Βρετανοί μπορούν να έχουν διπλή υπηκοότητα όσο η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν τη γερμανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 1,7% πέρυσι σε 112.200, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχουν ανέλθει ποτέ από το 2013.

Σχετικά άρθρα