Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει ο Γερμανός που απείλησε να μαχαιρώσει δήμαρχο μέσα σε τουρκικό εστιατόριο

Τι λέει ο Γερμανός που απείλησε να μαχαιρώσει δήμαρχο μέσα σε τουρκικό εστιατόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μετανάστες, Ρατσισμός, Τούρκοι,

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο δικαστήριο της πόλης Χάγκεν δίνει εκ πρώτης όψεως την εντύπωση ντροπαλού. Κι όμως είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι τον περασμένο Νοέμβριο στον δήμαρχο της πόλης Άλτενα σε ένα τουρκικό ταχυφαγείο, γράφει η Deutsche Welle.

Ο 56χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε συγνώμη. Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι με τον βίαιο αυτό τρόπο ο δράστης θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή του στη φιλελεύθερη προσφυγική πολιτική που ακολουθεί ο δήμος στον οποίο ζει.

Πράγματι, η πόλη Άλτενα συγκαταλέγεται στους δήμους και κοινότητες της Γερμανίας που δέχθηκαν περισσότερους πρόσφυγες απ’ ό,τι προβλεπόταν.

«Εμένα μ’ αφήνεις να πεθάνω από τη δίψα και φέρνεις 200 ξένους στην πόλη», φέρεται να φώναξε στο χριστιανοδημοκράτη δήμαρχο Αντρέας Χόλσταϊν πριν επιτεθεί εναντίον του με μαχαίρι που είχε λεπίδα 22 εκατοστών.

«Προσωπικά προβλήματα και όχι ξενοφοβία»

Σήμερα ωστόσο και με επιστολή του προς το δικαστήριο υποστηρίζει: «Δεν έχω ξενοφοβικές πεποιθήσεις».

Λίγο πριν επιτεθεί στο δήμαρχο ο 56χρονος είχε πληροφορηθεί ότι ο δήμος θα δεχόταν οικειοθελώς 200 πρόσφυγες. Εάν ο δήμαρχος είχε προαναγγείλει τη στήριξη 200 Γερμανών, τότε η οργή του θα είχε στραφεί μάλλον εναντίον αυτών των 200 Γερμανών, υποστηρίζει σήμερα.

Στη γραπτή του δήλωση την οποία διάβασε ο συνήγορός του στο δικαστήριο εξηγεί ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα προσωπικών προβλημάτων και κατάθλιψης.

Πριν από χρόνια τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του ενώ ένα χρόνο πριν από την επίθεση είχε χάσει τη δουλειά του.

Επειδή, όπως λέει, δεν βρήκε ποτέ το κουράγιο να απευθυνθεί στο ταμείο ανεργίας, έφτασε στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση.

Δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς του και στο τέλος του έκοψαν ακόμα και το νερό.

«Ήθελα να νιώσει τον φόβο»

Όπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, όταν είδε τον δήμαρχο στο ταχυφαγείο αποφάσισε αυθόρμητα να του βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, ούτε καν να τον τραυματίσει, όπως λέει.

«Ήθελα να νιώσει το φόβο και το αδιέξοδο, όπως εγώ. Ήθελα να νιώσει πώς είναι όταν δεν ξέρεις αν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις».

Σήμερα ο κατηγορούμενος λέει πως κατάλαβε ότι όλο αυτό ήταν λάθος και δηλώνει μετανιωμένος.

Σε επιστολή που είχε στείλει ήδη μερικές εβδομάδες μετά την επίθεση στον Αντρέας Χόλσταϊν υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να βλάψει ποτέ ξανά τον ίδιο και την οικογένειά του.

Πάντως, την πρώτη ημέρα της δίκης δεν αισθάνθηκε ακόμη έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα