Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν αποσύρουμε τον στρατό μας από τη Συρία εκτός εάν μας το ζητήσει η συριακή κυβέρνηση

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν αποσύρουμε τον στρατό μας από τη Συρία εκτός εάν μας το ζητήσει η συριακή κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Κασεμί, δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της χώρας του θα παραμείνουν στη Συρία εκτός εάν η κυβέρνηση της Δαμασκού ζητήσει να αποχωρήσουν από τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

«Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει το Ιράν να κάνει οτιδήποτε», δήλωσε ο Κασεμί απαντώντας σε δημοσιογράφους που του ζήτησαν να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρωσία θα καλέσει σε απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Συρία, προσθέτοντας ότι η αποστολή στρατιωτικών συμβούλων του Ιράν θα συνεχιστεί όσο το επιθυμεί η Συρία.

«Όσο η τρομοκρατία υφίσταται και η συριακή κυβέρνηση το επιθυμεί, το Ιράν θα έχει παρουσία», είπε, προσθέτοντας ότι μόνο εκείνοι που εισήλθαν στη χώρα δίχως να τους καλέσει η συριακή κυβέρνηση πρέπει να φύγουν.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους δυτικούς, δηλαδή Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους και οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι σύμμαχοι του Ιράν και της Ρωσίας στο συριακό.

Να τονίσουμε ότι το Ιράν δεν διατηρεί στη Συρία μόνο «στρατιωτικούς συμβούλους» αλλά και πολλές χιλιάδες μισθοφόρους παραστρατιωτικούς που μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού ως ελαφρύ πεζικό.

Σχετικά άρθρα