Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ενισχύουν τα φυλάκια τους στη Ιντλίμπ της Συρίας – Νέα μεταφορά κατοχικών στρατευμάτων

Οι Τούρκοι ενισχύουν τα φυλάκια τους στη Ιντλίμπ της Συρίας – Νέα μεταφορά κατοχικών στρατευμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Ακόμα μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε τη Δευτέρα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας

Αποτελούνταν από νταλίκες φορτωμένες με εκσκαφείς και τεθωρακισμένα και από τεθωρακισμένα καμιόνια γεμάτα στρατιώτες. Στην ίδια φάλαγγα ακολουθούσαν και ημιφορτηγά με ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν προς το χωριό Σαρμάν, στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου ο τουρκικός στρατός έχει κατασκευάσει ένα από τα πολλά φυλάκιά του.

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός στρατός έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής 10 φυλάκια-παρατηρητήρια στην επαρχία και προβλέπεται συνολικά να οικοδομήσει 12.

Αυτά τα «οχυρά» υποτίθεται ότι φροντίζουν για τη διατήρηση της ειρήνης στην επαρχία της Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα και την τουρκόφιλη Αχράρ Αλ Σαμ.

Ωστόσο, τα τουρκικά φυλάκια χτίζονται περιμετρικά των εδαφών που κατέχουν οι τζιχαντιστές προστατεύοντας έτσι τους τρομοκράτες από τον συριακό στρατό ή τους Κούρδους.

Παράλληλα οριοθετούν και τα σύνορα του υπό σύσταση τουρκόφιλου ισλαμιστικού ψευδοκράτους που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη της Ιντλίμπ και στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η κατάκτηση της Ιντλίμπ από την Τουρκία γίνεται ύστερα από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν, ενώ η συριακή κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει την απόσπασή εδαφών της από την Άγκυρα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο από την τουρκική φάλαγγα που εισήλθε στην Ιντλίμπ τη Δευτέρα, από όπου και οι εικόνες που δημοσιεύουμε.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Η Τουρκία «οχυρώνει» την κατοχή της στη βορειοδυτική Συρία και προχωρά σε ισλαμιστικό ψευδοκράτος

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με πράσινο έντονο είναι η επαρχία της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από την Αχράρ Αλ Σαμ και την Αλ Κάιντα. Οι μπλε πύργοι είναι τα τουρκικά παρατηρητήρια. Με πράσινο λαδί είναι τα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός με τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας». Οι δύο αυτές «πράσινες» περιοχές θα ενωθούν σε ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα είναι οι Κούρδοι και με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, όπου σταθμεύουν επίσης ρωσικά και ιρανικά στρατεύματα.

Σχετικά άρθρα