Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Μαχμούντ Αμπάς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην Δυτική Όχθη όπου εισήχθη χθες Κυριακή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είναι καλά, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Η κατάσταση της υγείας του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι 83 ετών και γνωστός ως δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά αντικείμενο φημών.

Χθες βράδυ, ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αυτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα». Σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο: την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αυτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης με τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν έχει ορίσει κάποιον διάδοχό του.

Σχετικά άρθρα