Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στην Τσετσενία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στην Τσετσενία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καύκασος, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τσετσενία,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών σε εκκλησία του Γκρόζνι στη ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και των τεσσάρων δραστών.

Η οργάνωση δεν προσέφερε αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό της, ωστόσο σύμφωνα με το προσκείμενο σε αυτήν πρακτορείο ειδήσεων Amaq, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές, τέσσερις άνθρωποι επιτέθηκαν το Σάββατο στην ορθόδοξη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κέντρο του Γκρόζνι, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και έναν πιστό.

Οι επιτιθέμενοι έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων πως οι τζιχαντιστές, που ενήργησαν, όπως είπε, «με εντολή μιας δυτικής χώρας», είχαν «σκοπό να συλλάβουν πιστούς ως ομήρους» και να διαταράξουν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Η Ρωσία, η οποία φιλοξενεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου τον ερχόμενο μήνα, έχει διεξάγει δύο πολέμους με αυτονομιστές στην κυρίως μουσουλμανική δημοκρατία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, όμως τέτοιες επιθέσεις είναι πλέον σχετικά σπάνιες στην Τσετσενία.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου παραμένει εύθραυστη, ωστόσο, με την ανεργία και τη διαφθορά να ωθούν ορισμένους στο ριζοσπαστικό ισλάμ.

Μετά τον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας (1994-1996), η αυτονομιστική εξέγερση ισλαμοποιήθηκε σταδιακά και επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορα αυτής της ρωσικής δημοκρατίας, προκειμένου να μετατραπεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000 σε ένα ενεργό ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα σε όλον τον Βόρειο Καύκασο.

Σχετικά άρθρα