Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Σαλβίνι για τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ: «Δεν θα ακολουθήσω την οδό της φτώχειας – Πρώτα οι Ιταλοί!»

Οργή Σαλβίνι για τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ: «Δεν θα ακολουθήσω την οδό της φτώχειας – Πρώτα οι Ιταλοί!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ευρωζώνη, Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ματέο Σαλβίνι, Μπρούνο Λεμέρ,

Συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού επετεύχθη στην Ιταλία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είχε συνάντηση την Κυριακή με τον ηγέτη των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σαλβίνι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ούτε ο ίδιος, ούτε και ο κ. Ντι Μάιο.

«Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο κ. Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Τη Δευτέρα, Σαλβίνι και Ντι Μάιο αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο κ. Σαλβίνι.

Σχετικά άρθρα