Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ στέλνει ομάδα ειδικών να διερευνήσει εάν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ο ΟΗΕ στέλνει ομάδα ειδικών να διερευνήσει εάν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Έγκλημα Πολέμου, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιώματων του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για αποστολή διεθνούς ομάδας, ειδικευμένης στα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους δύο μήνες.

Με 29 ψήφους υπέρ, δύο κατά και 14 αποχές, το Συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα που ζητά «την κατεπείγουσα αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής».

Στόχος θα είναι να ερευνηθούν οι παραβιάσεις και η κακομεταχείριση των πολιτών «στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων πολιτικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2018», όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Το Ισραήλ απέρριψε αμέσως την απόφαση.

«Το Ισραήλ απορρίπτει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για ένα αντιισραηλινό όργανο, στην πλειοψηφία του, όπου δεσπόζουν η υποκρισία και ο παραλογισμός», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σχετικά άρθρα