Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες “βλέπουν” ρωσικό δάκτυλο στην Καταλονία

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες “βλέπουν” ρωσικό δάκτυλο στην Καταλονία

Η Ρωσία επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Ισπανίας μέσω της υποστήριξης των αποσχιστών στην Καταλονία, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Ο αρχηγός της BfV (Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος) τόνισε σε δηλώσεις ότι, με βάση τα στοιχεία τα οποία διαθέτει, προκύπτει «εύλογα» ότι η Ρωσία προχώρησε σε καμπάνια παραπληροφόρησης πριν το – παράνομο με βάση τον ισπανικό νόμο – δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλονίας, ώστε να οδηγήσει περισσότερους πολίτες της ισπανικής αυτόνομης επαρχίας να υποστηρίξουν την απόσχιση.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, ο κ. Μάασεν έκανε τις σχετικές αναφορές σε διάσκεψη για ζητήματα πληροφοριών στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι διαθέτει σχετικά στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για γερμανικές ή άλλες ευρωπαϊκές.

Τα σχόλια του κ. Μάασεν έγιναν λίγο μετά την εκλογή του Κιμ Τορά, αποσχιστή βουλευτή, στη θέση του τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα