Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βαρέθηκε να… “τραβιέται” στα δικαστήρια και στέλνει εκπρόσωπό του

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βαρέθηκε να… “τραβιέται” στα δικαστήρια και στέλνει εκπρόσωπό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκέερτ Βίλντερς, Δικαιοσύνη, Ολλανδία, Ρατσισμός,

Άρχισε το πρωί η δίκη του Γκέερτ Βίλντερς σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες των διακρίσεων και της υποκίνησης μίσους, με τον Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό να κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι προσπαθούν να του στερήσουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Ο Γκ. Βίλντερς, ηγέτης του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη στην ολλανδική κάτω Βουλή, εθνικιστικού δεξιού – ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Aκροδεξιάς.

Το 2016 είχε κριθεί ένοχος για υποκίνηση σε διακρίσεις επειδή στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014 είχε υποσχεθεί στους Ολλανδούς «λιγότερους Μαροκινούς» στη χώρα.

Ο επικεφαλής του PVV είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και του είχε επιβληθεί μόνο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τώρα ο Βίλντερς άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του, ενώ η εισαγγελία έχει ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

«Αυτό που δεν κατάφεραν να μου κάνουν οι ισλαμιστές, προσπαθούν να το κάνουν οι εισαγγελείς: να μου στερήσουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε ο Γκ. Βίλντερς στο Twitter πριν την έναρξη της δίκης, η οποία διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας κοντά στο αεροδρόμιο Σίπχολ.

Η νέα δίκη θα διαρκέσει 11 ημέρες και οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους στις 6 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο κ. Βίλντερς δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για τη νέα δικαστική του περιπέτεια, δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα De Telegraf: «Το έχω ξαναζήσει όλο αυτό».

Μάλιστα από το πρωί δεν είναι παρών στη δίκη, με τον δικηγόρο του Γκέερτ0 Γιαν Κνουπς να μιλά εκ μέρους του…

Σχετικά άρθρα