Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ένας 81χρονος Αυστραλός έσωσε πάνω από δύο εκατομμύρια βρέφη

Πώς ένας 81χρονος Αυστραλός έσωσε πάνω από δύο εκατομμύρια βρέφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίμα, Αιμοδοσία, Αιμοδότες, Αυστραλία,

Την τελευταία του δωρεά έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Αυστραλός Τζέιμς Χάρισον, ο οποίος για 60 χρόνια έσωσε εκατομμύρια παιδιά προσφέροντας το αίμα του.

Ο «άνθρωπος με το χρυσό χέρι» όπως χαρακτηρίζεται στην Αυστραλία ο 81χρονος, έχει στο αίμα του ένα σπάνιο αντίσωμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της αντι-D ανοσοσφαιρίνης, το φάρμακο που σώζει ζωές καθώς χορηγείται σε γυναίκες την περίοδο της κύησης, όταν αυτές πάσχουν από αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα (πρωτοπαθή αυτοάνοσο θρομβοπενία).

Στην περίπτωση αυτή το αίμα της εγκύου μπορεί να είναι βλαβερό για το έμβρυο και δημιουργείται όταν μια γυναίκα έχει ρέζους αρνητικό και κυοφορεί μωρό με θετική ομάδα αίματος.

Σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Ερυθρό Σταυρό, ο Χάρισον βοήθησε να σωθούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια μωρά, ενώ έδωσε αίμα σχεδόν 1.100 φορές.

Πλέον σταματά τις δωρεές λόγω ηλικίας, ενώ κατά την τελευταία αιμοδοσία πολλές μητέρες με τα μωρά του στην αγκαλιά έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν προσωπικά.

Όπως δήλωσε ο Χάρισον «έχω σώσει πολλές ζωές και έχω βοηθήσει να έρθουν πολλά παιδιά στον κόσμο και ναι, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα».

«Ελπίζω ότι είναι ένα ρεκόρ που κάποιος θα σπάσει, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει αφοσίωση στην αιτία», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα