Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωθυπουργός της Χαμάς στη Γάζα: «Θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών»

Πρωθυπουργός της Χαμάς στη Γάζα: «Θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο πρωθυπουργός της τουρκόφιλης ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε ότι «θα καταστρέψουμε τα σύνορα με το Ισραήλ και θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών».

Ο χαρακτηρισμένος από το 2015 ως «τρομοκράτης» από την αμερικανική κυβέρνηση, παρομοίασε επίσης τους κατοίκους της Γάζας ως «πεινασμένες τίγρεις» και απείλησε ευθέως τους Ισραηλινούς δηλώνοντας: «Κανένας δεν γνωρίζει που πηγαίνει η τίγρης, τι πρόκειται να κάνει».

Σε αναρτήσεις της Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δόθηκαν συμβουλές και οδηγίες σε όσους σκόπευαν να συμμετάσχουν στην «πορεία επιστροφής» προς τα σύνορα με το Ισραήλ τη Δευτέρα, να είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και όσοι μπορούσαν να φέρουν όπλα κρυμμένα κάτω από τα ρούχα τους και να μην τα χρησιμοποιήσουν παρά μόνο για να πιάσουν αιχμαλώτους Ισραηλινούς στρατιώτες ή Ισραηλινούς αμάχους.

Στις ίδιες ανακοινώσεις οι «ειρηνικοί διαδηλωτές» έλαβαν σαφείς εντολές να μην ασχοληθούν με τους τραυματίες συμπατριώτες τους, θα τους αναλάμβαναν νοσοκόμοι και να εκείνοι έπρεπε να παραμένουν προσηλωμένοι στις εντολές της Χαμάς.

Οι απειλές και οι προθέσεις της Χαμάς ήταν γνωστές στις ισραηλινές Αρχές, που αποφάσισαν να σταματήσουν την έφοδο στα ισραηλινά εδάφη ανοίγοντας πυρ.

Για μια ακόμη φορά η Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μακρύ χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θυσίασε παιδιά που τα έβαλε μπροστά στις ισραηλινές σφαίρες για να γίνουν μάρτυρες.

Σχετικά άρθρα