Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν για κυβέρνηση “Λέγκας του Βορρά” και “Πέντε Αστέρων” στην Ιταλία

Ώρα μηδέν για κυβέρνηση “Λέγκας του Βορρά” και “Πέντε Αστέρων” στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Σέρτζιο Ματαρέλα,

Το απόγευμα Δευτέρας ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα (φωτο) θα κάνει δεκτούς τους εκπροσώπους των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, που βρίσκονται κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης, δύο και πλέον μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Οι δυο συναντήσεις έχουν οριστεί για τις 16.30 και τις 18.00 το απόγευμα αντίστοιχα, ώρα Ιταλίας.

Αναμένεται να εξακριβωθεί εάν οι δυο πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να συνθέσουν κυβέρνηση, θα προτείνουν στον πρόεδρο Ματαρέλα ένα όνομα υποψήφιου πρωθυπουργού ή εάν η επιλογή αυτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Από το καθοριστικής σημασίας αυτό στοιχείο εξαρτάται κυρίως το εάν ο αρχηγός του ιταλικού κράτους θα προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ή αν θα καταστεί αναγκαία ακόμη μία «πίστωση χρόνου».

Τις περασμένες ημέρες, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια συναντήθηκαν επανειλημμένα για να συγγράψουν από κοινού το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για «κυβερνητικό συμβόλαιο», το οποίο θα πρέπει να περιέχει λεπτομερώς όλους τους στόχους της κυβερνητικής δράσης, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη το «αντισυστημικό», λαϊκιστικό «Κίνημα Πέντε Αστέρια».

Σχετικά άρθρα