Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση σε Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσε από βρετανικό έδαφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Επίθεση σε Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσε από βρετανικό έδαφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τελ Αβίβ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο μεσολαβητικός ρόλος των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τελείωσε μετά την απόφαση για μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από αγγλικό έδαφος. Ο Τούρκος Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μ. Βρετανία.

Ο ισλαμιστής «σουλτάνος» έχει ιστορικό αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, σε αντίθεση με τους κεμαλιστές κυβερνήτες της Τουρκίας πριν το 2002, οι οποίοι είχαν στενή συμμαχία με το ισραηλινό κράτος.

Λόγω ιδεολογικής συγγένειας με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τμήμα της οποίας αποτελεί και η ισλαμιστική παλαιστινιακή Χαμάς, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε σηκώσει -ως πρωθυπουργός τότε- ψηλά το ζήτημα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας ήδη από το 2008-2010.

Πολλές φορές έχει ανταλλάξει βαριές εκφράσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θεωρείται ένας από τους χρηματοδότες των Παλαιστίνιων ισλαμιστών που επιδιώκουν την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.

Τουρκικές ισλαμιστικές ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη και στην οργάνωση Χαμάς που κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά άρθρα