Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντμίτρι Πεσκόφ: Καμία ουσιαστική επαφή για ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Ντμίτρι Πεσκόφ: Καμία ουσιαστική επαφή για ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Δεν έχει ακόμη γίνει καμία ουσιαστική επαφή σχετικά με την ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να αναθέσουν στους υπουργούς Εξωτερικών να αρχίσουν συνομιλίες για το θέμα αυτό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σαφήνεια, οποιεσδήποτε ουσιαστικές επαφές σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό δεν υπάρχουν, παρότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει να αναθέσουν στον Ρώσο και τον Αμερικανό υπουργούς Εξωτερικών να έρθουν σε επαφή.

»Προς το παρόν, παρά την εκδηλωθείσα ετοιμότητα και επιθυμία του Αμερικανού προέδρου για μια τέτοια συνάντηση, δεν έγιναν κάποια βήματα. Περιμένουμε» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πρόσφατα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ είναι ανοιχτός για μια συνάντηση με τον Πούτιν, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν κάποια τελικά σχέδια για αυτή.

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι προς το παρόν «τίποτα δεν έχει τελειώσει» σε σχέση με τον σχεδιασμό της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ιταλικό περιοδικό Panorama είχε πει ότι ο Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πούτιν τον Μάρτιο είχε προτείνει να επισπευστεί η συνάντηση αυτή.

Ο Πεσκόφ επισήμανε παράλληλα ότι διπλωματικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών «πραγματοποιούνται διαρκώς, είναι αδύνατον χωρίς αυτές, αλλά δεν είναι αυτές οι επαφές, στις οποίες συζητούνται οι ενδεχόμενες παράμετροι μιας τέτοιας ενδεχόμενης συνάντησης».

Σχετικά άρθρα