Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (YPG): Από τις 20 Ιανουαρίου σκοτώσαμε 2.420 Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους στην Εφρίν

Κούρδοι (YPG): Από τις 20 Ιανουαρίου σκοτώσαμε 2.420 Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Το γραφείο Τύπου των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έκανε γνωστό ότι από τις 20 Ιανουαρίου, που ξεκίνησε η τουρκική επίθεση «Κλάδος Ελαίας», οι τουρκικές απώλειες ανέρχονται σε 2.420 Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους.

Οι Κούρδοι έδωσαν πληροφορίες και για τις πρόσφατες απώλειες των Τούρκων στην Εφρίν.

Στις 17 Απριλίου σκοτώθηκε ένας Τούρκος αξιωματικός, ο Τανέρ Τσομπάνογλου (Taner Cobanoglu), στο κέντρο της πόλης της Εφρίν. Την ίδια ημέρα ακόμα ένας υψηλόβαθμος Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στην πόλη Τζιντίρες.

Επίσης στις 17 Απριλίου σκοτώθηκε ένας τρομοκράτης με το όνομα Σελάμ Ελχαμαντί και ακόμα δύο μισθοφόροι τρομοκράτες τραυματίστηκαν σοβαρά από κουρδικό σαμποτάζ στο χωριό Εμπού Καάμπ στην περιοχή της Τζιντίρες.

Στις 18 Απριλίου τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από σαμποτάζ στην πόλη της Εφρίν και ακόμα έξι τραυματίστηκαν.

Στις 19 Απριλίου οι Κούρδοι χτύπησαν τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε μισθοφόρους ισλαμιστές της οργάνωσης Φουρκάτ Αλ Χάμζα στην περιοχή Σίε. Ο ισλαμιστής Χουσεΐν ελ Αλί σκοτώθηκε και ακόμα τέσσερις τραυματίστηκαν.

Οι τραυματίες μισθοφόροι των Τούρκων είναι οι: Μουχάμεντ Καρά Χουσεΐν, Χουσεΐν Γιούζμπασι, Αμπίν ελ Καντίρ Σεχλί και Αμπίντ Ελ Λατίφ Κίμκο.

Στις 21 Απριλίου δύο ισλαμιστές μισθοφόροι της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ σκοτώθηκαν ενώ κινούνταν στον δρόμο που συνδέει την Εφρίν με την Τιρίντε.

Στις 22 Απριλίου τρεις ισλαμιστές μισθοφόροι της Φουρκάτ Αλ Χάμζα σκοτώθηκαν σε μάχη με Κούρδους αντάρτες στον δρόμο που συνδέει το Ράτζο με την Εφρίν.

Την ίδια ημέρα ακόμα ένας μισθοφόρος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στο κέντρο της πόλης της Εφρίν.

Στις 17 και 18 Απριλίου ο τουρκικός στρατός εισβολής με ισχυρές δυνάμεις ισλαμιστών μισθοφόρων και αεροπορική υποστήριξη πραγματοποίησε εκκαθαριστική επιχείριση στις πόλεις Ράτζο, Μπιλμπιλέ, Τζιντίρες και Εφρίν. Η επιχείριση απέτυχε.

Τις ίδιες ημέρες εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες σε τεθωρακισμένα οχήματα και με βαρύ οπλισμό μετακινήθηκαν από τουρκικό φυλάκιο στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ προς το χωριό Μπασουφανέ της περιοχής Σεράγουα της Εφρίν, ύστερα από συντονισμό με τη Ρωσία.

Οι Κούρδοι σημειώνουν ότι σε όλες τις παραπάνω ενέδρες και σαμποτάζ που πραγματοποίησαν δεν υπέστησαν καμία απώλεια.

Οι κουρδικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να μετατρέψουν την τουρκική κατοχή της Εφρίν σε μια κόλαση διαρκούς ανταρτοπόλεμου φθοράς.

Σχετικά άρθρα