Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς κατά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Βίντεο με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς κατά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αδριανούπολη, Βίντεο, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Σε βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA φαίνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να μεταφέρονται από τις φυλακές που κρατούνται στην Αδριανούπολη στο δικαστήριο όπου εξετάστηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους, αλλά τελικά απορρίφθηκε.

Στο βίντεο φαίνονται την ώρα που τους παίρνουν από τις φυλακές και τους μεταφέρουν στο όχημα που θα τους πάει στο δικαστήριο.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μετά τη σύλληψή τους την 1η Μαρτίου, μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, κατ’ εντολή του αρμόδιου δικαστή έπρεπε αυτή τη φορά να εμφανιστούν στο δικαστήριο, όπου έδωσαν μάλιστα και νέες καταθέσεις, στις οποίες ωστόσο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επαναλάμβαναν ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας.

Ο Άγγελος Μυτρετώδης υποστήριξε ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος και είναι καθαρό ότι λόγω των καιρικών συνθηκών τα πέρασαν κατά λάθος.

«Ακολουθούσαμε κάποιες πατημασιές στα σύνορα.

»Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι αρνητικό.

»Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στο διοικητή μου ότι θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες ως ένδειξη καλής πρόθεσης.

»Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου.

»Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα.

»Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους.

»Αν θέλαμε, μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε.

»Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τις πατημασιές στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης, από την πλευρά του επανέλαβε ότι «ίδια περιστατικά είχαν γίνει και από Τούρκους στρατιώτες.

»Αλλά εμείς χωρίς καμία διαδικασία και χωρίς να ενημερώνουμε καν τους ανωτέρους μας επιτρέπαμε στους Τούρκους που περνούσαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά.

»Τέτοια γεγονότα συνέβαιναν συχνά ανάμεσα στις δύο πλευρές.

»Μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό τώρα έχω εκπλαγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπαξιωματικός.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος δικαστής απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων με την ίδια αιτιολογία, όπως και τις προηγούμενες φορές, δηλαδή της υποψίας διαφυγής στο εξωτερικό, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, και της εξέτασης ακόμη των στοιχείων που αφορούν στη σύλληψή τους.

Σχετικά άρθρα