Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Αξιωματούχοι διακινούσαν δισεκατομμύρια ρούβλια μέσω οffshore

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Αξιωματούχοι διακινούσαν δισεκατομμύρια ρούβλια μέσω οffshore
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία,

Η υπηρεσία διενέργειας οικονομικών ελέγχων της Ρωσίας (Rosfinmonitoring) ανακάλυψε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε διάφορα επίπεδα σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές δισεκατομμυρίων ρουβλίων που πραγματοποιούσαν μέσω Offshore εταιρειών, ανακοίνωσε ο διοικητής της Rosfinmonitoring Γιούρι Τσιχάντσιν στο Ευρασιατικό φόρουμ κατά της διαφθοράς.

«Η υπηρεσία μας αναλύει διαρκώς τα όσα δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα τα «Panama papers» και άλλους φακέλους.

Οι αναλύσεις μας έδειξαν ότι Ρώσοι πολίτες σχετίζονται με χιλιάδες υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες αναφέρονται στους φακέλους αυτούς.

Ανακαλύφθηκε επίσης σωρεία αμφιλεγόμενων οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούσαν με την ιδιότητα του νομικού προσώπου ρώσοι πολίτες μέτοχοι των εν λόγω εταιρειών, το ύψος των οποίων ανέρχονταν σε μερικά δισεκατομμύρια ρούβλια», ανέφερε ο Τσιχάτσιν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στους φακέλους αυτούς εντοπίσθηκαν υψηλόβαθμοι δημόσιοι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα της εκτελεστικής εξουσίας (μεταξύ των οποίων και κυβερνήτες και βουλευτές), και πως τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες εστάλησαν ήδη στην τακτική δικαιοσύνη.

Η υπηρεσία Rosfinmonitoring το 2017 ερεύνησε περισσότερες από 3000 σχετικές υποθέσεις. Σε 450 περιπτώσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και 155 από αυτές αφορούν κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Γιούρι Τσιχάντσιν ανάφερε ότι η υπηρεσία του ερευνά διάφορες οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προσέθεσε επίσης ότι έχουν εντοπισθεί αμφιλεγόμενες συναλλαγές που σχετίζονται με δημόσια πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιούσαν το αξίωμα τους με σκοπό να αποκομίσουν οφέλη κατά την σύναψη συμβολαίων με οργανισμούς οι οποίοι υπόκεινται στον έλεγχο τους, να προωθήσουν τα συμφέροντα διαφόρων εμπορικών εταιρειών, μερικές από τις οποίες ανήκαν σε συγγενικά ή οικεία τους πρόσωπα, ή όταν πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων και συναλλάγματος.

Σχετικά άρθρα