Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mέρκελ σε Ράμα: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για να ενταχθεί η Αλβανία στην Ε.Ε.

Mέρκελ σε Ράμα: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για να ενταχθεί η Αλβανία στην Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Άνγκελα Μέρκελ, Βαλκάνια, Γερμανία, Έντι Ράμα, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υλοποιηθούν, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον οποίο διαβεβαίωσε για την στήριξη της Γερμανίας στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Γερμανία θέλει να στηρίξει, η Γερμανία θέλει να είναι χρήσιμη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τους ηγέτες των έξι χωρών της περιοχής στην Σόφια, στις 17 Μαΐου,αποφεύγοντας ωστόσο να αναλάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση για την στάση του Βερολίνου.

«Για να καταστεί δυνατή η έναρξη διαπραγματεύσεων, υπάρχει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν», τόνισε, ενώ επαίνεσε συγκεκριμένα την διαδικασία ελέγχου εκατοντάδων δικαστών και εισαγγελέων που έχει ξεκινήσει στην Αλβανία, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος.Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Ράμα από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ για την στήριξή της στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων κατά την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην Ε.Ε. «Η Αλβανία αξίζει να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την ένταξη στην Ε.Ε. και δεν θέλει να χάσει περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στην γερμανόφωνη υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ο κ. Ράμα είχε προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ε.Ε. να απογοητεύσει τις ελπίδες του αλβανικού λαού. «Ένα τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής θα μπορούσε να πυροδοτήσει άσχημες εξελίξεις – και όχι μόνο την ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα