Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος Συνταγματάρχης: Η Συρία κατέρριψε 46 πυραύλους που εκτόξευσαν οι ΗΠΑ

Ρώσος Συνταγματάρχης: Η Συρία κατέρριψε 46 πυραύλους που εκτόξευσαν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Σαράντα έξι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας στις 14 Απριλίου, τότε που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους επιτέθηκαν κατά στόχων προς την κατεύθυνση της Δαμασκού και των γύρω περιοχών.

Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι.

Εδώ να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα μετέδιδαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι σύμμαχοι εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Ρουτσκόι, οι πύραυλοι αυτοί, λαμβάνοντας υπ όψιν την τροχιά τους και τα δυνατότητες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, καταρρίφθηκαν σε πέντε περιοχές αναχαίτισης, τρεις από τις οποίες βρίσκονται δυτικά της συριακής πρωτεύουσας και δύο ανατολικά.

Ο Ρουτσκόι προσέθεσε ότι η Συρία προσεχώς θα αποκτήσει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και πως οι ρώσοι ειδικοί θα εκπαιδεύσουν στην χρήση τους Σύρους στρατιωτικούς.

Ωστόσο ο Σεργκέι Ρουτσκόι δεν διευκρίνισε ποια θα είναι αυτά τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα που θα αποκτήσει η Συρία. Πρόσφατα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι, μετά την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στην Συρία, η Ρωσία προτίθεται να συζητήσει το ζήτημα της προμήθειας της Συρίας.

Και συγκεκριμένα με αντιαεροπορικά συστήματα S-300. Κάτι που σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή…

Σχετικά άρθρα