Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιουσουφάκι του Ερντογάν ο Άντρος Κυπριανού πρότεινε να περάσουν οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσα από την Τουρκία

Γιουσουφάκι του Ερντογάν ο Άντρος Κυπριανού πρότεινε να περάσουν οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσα από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Ενέργεια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Την προσήλωση του ΑΚΕΛ στην υπόθεση της λύσης του Κυπριακού κατέθεσε ο γ.γ. του κόμματος της Άντρος Κυπριανού στην ενημέρωση –μετά γεύματος– των 35 πρέσβεων και διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη Λευκωσία.

Όμως ο γ.γ. του ΑΚΕΛ προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα, καταθέτοντας την ετοιμότητα του κόμματός του να συζητήσει την προοπτική κατασκευής αγωγού μέσω Τουρκίας για δική της χρήση και για διοχέτευση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη με τη λύση του Κυπριακού.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Τουρκία επιδιώκει ρόλο στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν το μερίδιό τους από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

»Ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για να επιτευχθούν αυτά είναι η λύση του Κυπριακού. […] Ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι με τη λύση του Κυπριακού να στηρίξουμε έναρξη των συζητήσεων με την Τουρκία για την κατασκευή αγωγού, τόσο για δική της χρήση όσο και για διοχέτευση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

»Ο καθοριστικός παράγοντας για τη λήψη απόφασης θα είναι τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με κυπριακά Μέσα..

Η παραπάνω θέση του ΑΚΕΛ βρίσκεται εκτός εθνικής γραμμής, των εθνικών μας και συνάμα των γεωπολιτικών συμφερόντων της Δύσης.

Στην ουσία το κυπριακό κόμμα συντάσσεται ανοιχτά με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει να ελέγχει τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και να ανοιγοκλείνει τις βαλβίδες όποτε εκείνη επιθυμεί.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ισραήλ δεν επιθυμούν οι βαλβίδες των αγωγών να βρίσκονται στα χέρια του κάθε ισλαμιστή της Άγκυρας, πράγμα που το έκανε σαφές στο TRIBUNE προ μηνών και υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η καινοφανής αυτή θέση του Άντρου Κυπριανού υπονομεύει στο σύνολό του τον ελληνισμό και τη γεωπολιτική μας αναβάθμιση στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για θέση που χαρακτηρίζεται ευθέως ως εθνικά μειοδοτική και προβληματίζει έντονα αθηναϊκούς κύκλους.

Σχετικά άρθρα