Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθερή η κατάσταση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά από επείγουσα εγχείρηση καρδιάς

Σταθερή η κατάσταση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά από επείγουσα εγχείρηση καρδιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο,

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας που θα γίνει 93 ετών στις 29 Ιουνίου, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση στην καρδιά λόγω ρήξης αορτής και η κατάστασή του είναι σταθερή, ανακοίνωσαν σήμερα οι γιατροί.

«Η εγχείρηση ήταν απολύτως επιτυχής, ήταν μία περίπλοκη επέμβαση. Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι λειτουργίες της καρδιάς και τώρα περιμένουμε», δήλωσε ο καθηγητής Φραντσέσκο Μουζουμέτσι, επικεφαλής της καρδιολογικής χειρουργικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Σαν Καμίλο της Ρώμης.

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπήρξε επί σειρά ετών ο εγγυητής της σταθερότητας της Ιταλίας σε μία ταραγμένη περίοδο της πολιτικής της ζωής και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο 2015 έπειτα από την εκλογή του για δεύτερη προεδρική θητεία, γεγονός πρωτοφανές στη ιταλική πολιτική ιστορία.

Από την παραίτηση του Ρομάνο Πρόντι το 2008, έπειτα από μόνο δύο χρόνια στην πρωθυπουργία, μέχρι την έλευση του Ματέο Ρέντσι τον Φεβρουάριο 2014, και αφού είχαν μεσολαβήσει οι παραιτήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Ενρίκο Λέτα, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διαχειρίστηκε μία εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο της ιταλικής πολιτικής ζωής.

Σχετικά άρθρα