Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι ζήτησε να κάνει στην Κρήτη ο Πρίγκιπας Κάρολος

Tι ζήτησε να κάνει στην Κρήτη ο Πρίγκιπας Κάρολος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κρήτη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Την Κρήτη θα επισκεφθεί ο πρίγκιπας Κάρολος στις 11 Μαΐου, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ.Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Κάρολο να ταξιδεύει στο νησί για να επισκεφθεί τις Αρχαιότητες της Κνωσού.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το cretalive, εκτός από τον εμβληματικό χώρο της Κρήτης και την επίσκεψη στο Μινωικό Ανάκτορο, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει ζητήσει να δει και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί.

Ο ίδιος ζήτησε από τη βρετανική πρεσβεία να συναντήσει κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο μια δομή με μετανάστες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.

Η πρεσβεία μέσω της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ διερεύνησε τη δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιους χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες στο Ηράκλειο και τελικώς βρέθηκε η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον υψηλό προσκεκλημένο.

Μετά την επίσκεψη του στις Αρχαιότητες της Κνωσού, ο Κάρολος θα μεταβεί στις Αρχάνες και στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί από τη Διοίκηση της για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους πρόσφυγες. Επιπλέον θα συναντήσει και εργαζόμενους που ασχολούνται με την φροντίδα και την διαχείριση των προσφύγων.

Βάρος στις συναντήσεις αυτές θα δοθεί στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό των προσφύγων και στη συνέχεια, μαζί με την Καμήλα θα έχει στο χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση με έξι διαφορετικές ομάδες προσφύγων, 6 ατόμων. Η συνάντηση με την κάθε ομάδα θα έχει διάρκεια περίπου 6- 7 λεπτά.

Μετά την επίσκεψη στο παλιό σχολείο Αρχανών και τη συνάντηση με τους πρόσφυγε,ς θα πάει και στην πλατεία του χωριού, θα γευτεί τοπικά προϊόντα, ενώ θα χορέψει κιόλας τοπικούς χορούς, όπως έχει ζητήσει από τους τοπικούς παράγοντες.

Σχετικά άρθρα