Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tραμπ: Έχει σταθεί έντιμος ο Κιμ – Πολύ σύντομα η συνάντηση μαζί του

Tραμπ: Έχει σταθεί έντιμος ο Κιμ – Πολύ σύντομα η συνάντηση μαζί του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ,

“Έντιμος” έχει σταθεί μέχρι στιγμής ο ηγέτης Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η συνάντησή μας θα γίνει πολύ σύντομα», ανέφερε ο κ. Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι καλή για τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Κορέα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι εάν δεν δει διάθεση να προχωρήσουν οι συνομιλίες, θα εγκαταλείψει το τραπέζι.

«Έχουμε μια καταπληκτική σχέση με τη Γαλλία, τον πιο παλιό μας σύμμαχο, μακάρι να είχαμε να διαπραγματευτούμε μόνο με τη Γαλλία για τα διεθνή ζητήματα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, λέγοντας ότι η προσωπική του συνάντηση με τον πρόεδρο Μακρόν «πήγε πάρα πολύ καλά», με τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους να συμφωνεί μαζί του.

Ο Ντ. Τραμπ δεν απέφυγε την κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κριτικάροντας το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα της Ουάσινγκτον στις συναλλαγές με το μπλοκ των 28 χωρών, αναφέροντας όμως ότι στις διμερείς σχέσεις με τη Γαλλία η κατάσταση είναι σαφώς πιο ισορροπημένη.

Αναφερόμενος στο ιρανικό καθεστώς, επ’ αφορμή της συζήτησης που είχε για το θέμα της «πυρηνικής» συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων με την Τεχεράνη με τον Γάλλο πρόεδρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους ηγέτες του Ιράν «σφαγείς» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε κάτι τέτοιο».

Σχετικά άρθρα