Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Από Κύπρο μέχρι Αιγαίο και από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Θράκη θα εδραιώσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας

Ερντογάν: Από Κύπρο μέχρι Αιγαίο και από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Θράκη θα εδραιώσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κύπρος, Μαύρη Θάλασσα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα φέρουμε εις πέρας πολιτικές που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη (το προπύργιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Για την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος πρόεδρος αναρωτήθηκε αν αυτή η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα γίνει αποδεκτή από το Καλό Κόμμα.

Όπως είπε, παρατήρησε χθες ότι οι 15 βουλευτές δεν κάθισαν στα έδρανα του Καλού Κόμματος κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα.

«Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας», χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε πάλι να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

Σχετικά άρθρα