Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

4χρονη κατάπιε νερό πισίνας αλλά κινδύνεψε να πνιγεί δύο μέρες μετά!

4χρονη κατάπιε νερό πισίνας αλλά κινδύνεψε να πνιγεί δύο μέρες μετά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Παιδιά, Πισίνα, Φλόριντα,

Ο «ξηρός πνιγμός» παραλίγο να κοστίσει τη ζωή μίας 4χρονης, η οποία κατάπιε νερό στην πισίνα του σπιτιού της, στη Φλόριντα.

Όπως περιγράφει η μητέρα της Λάσεϊ Γκρέις, η Ελιάνα ήταν με την οικογένειά της στην πισίνα του σπιτιού τους στις 14 Απριλίου.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέβη ένα ατύχημα και η 4χρονη ήπιε νερό.

Έκανε αμέσως εμετό και μισή ώρα μετά έδειχνε εντελώς καλά. Τόσο, που επέστρεψε κανονικά στο παιχνίδι της.

Δύο μέρες μετά, η μικρή παρουσίασε πυρετό, ο οποίος δεν έπεφτε.

Η Λάσεϊ Γκρέις θυμήθηκε ένα περιστατικό που είχε συμβεί έναν χρόνο πριν, με ένα 4χρονο αγόρι από το Τέξας που είχε χάσει τη ζωή του από «ξηρό πνιγμό» λίγες ώρες αφότου είχε πιει νερό ενώ κολυμπούσε.

Φοβούμενη πως μπορεί το ίδιο να συμβεί στην κόρη της, τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Ειλικρινά, καθ’ οδόν σκεφτόμουν πως είμαι υπερβολική, πως οι γιατροί θα μου έλεγαν πως οι πνεύμονές της είναι μια χαρά και έχει κάποια ίωση, οπότε χρειάζεται ξεκούραση» αφηγείται στο ABC News.

Την ώρα όμως που την εξέταζε ο γιατρός, η Ελιάνα εμφάνισε ταχυκαρδία, τα επίπεδα οξυγόνου έπεσαν και άρχισε το χρώμα της να γίνεται μωβ.

Ο γιατρός είπε στην Γκρέις να πάει άμεσα την κόρη της στη ΜΕΘ.

«Κλαίγαμε μαζί, η κόρη μου κι εγώ. Εκείνη τη στιγμή, πραγματικά δεν ήξερα πώς θα καταλήξει η υπόθεση. Ήμουν τρομοκρατημένη» λέει.

Οι εξετάσεις, στις οποίες η μικρή υποβλήθηκε εσπευσμένα, έδειξαν φλεγμονή και λοίμωξη στους πνεύμονες, που αποδίδεται στα χημικά του νερού της πισίνας.

Το κορίτσι έπασχε από «ξηρό πνιγμό» ή «δευτερογενή πνιγμό», όπως λέγεται.

Πρόκειται για όχι συχνές επιπλοκές με κοινά συμπτώματα, που συμβαίνουν είτε λίγο μετά την κατάποση νερού είτε αρκετά μετά.

Δύο ώρες αργότερα, η Ελιάνα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για πνευμονία και δευτερογενή πνιγμό.

Έμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες, με παροχή οξυγόνου και 24ωρη φροντίδα.

Μία εβδομάδα μετά το ακίνδυνο φαινομενικά παιχνίδι της στο νερό και την περιπέτεια που ακολούθησε, η Ελιάνα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, και πλέον αναρρώνει στο σπίτι της.

Σχετικά άρθρα