Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμο 84.000 δολάρια σε Ιρακινό ψηφοφόρο επειδή έκανε ερωτική εξομολόγηση σε πόστερ βουλευτίνας

Πρόστιμο 84.000 δολάρια σε Ιρακινό ψηφοφόρο επειδή έκανε ερωτική εξομολόγηση σε πόστερ βουλευτίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ιράκ,

Πρόστιμο 84.000 δολαρίων επιβλήθηκε σε έναν νεαρό Ιρακινό επειδή βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να φιλά την αφίσα μιας υποψήφιας βουλευτή στις ιρακινές εκλογές, κάνοντάς της παράλληλα και ερωτική εξομολόγηση.

Ο νεαρός ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο και έγινε viral (δημοφιλές), ωστόσο, η πράξη του αυτή προκάλεσε οργή για λόγους που θα εξηγήσουμε αμέσως.

Η υποψήφια Χάντμπα Αλ Χασνάουι είναι από την αραβική φυλή Αλ Μπουζεΐμπ και ο ερωτοχτυπημένος ψηφοφόρος από τη φυλή Αλ Ματζατίμ.

Για τους Άραβες, να το έχετε υπόψη σας αυτό, η πιο ισχυρή ταυτότητα που έχουν είναι η φυλετική, δηλαδή της φυλής τους.

Με τις εθνικές ταυτότητες δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι, παρά τις προσπάθειες των μπααθικών σοσιαλαραβικών καθεστώτων να δημιουργήσουν αραβικό έθνος.

Ο νεαρός, που είναι από άλλη φυλή από την υποψήφια, ακούγεται στο βίντεο να εξομολογείται στο πόστερ:

«Κατάρα στον πατέρα και στον παππού μου εάν δεν σε ψηφίσω» και ύστερα το φίλησε στο στόμα.

«Πόσο όμορφα είναι τα χείλη σου», συνέχισε να εξομολογείται ο άνδρας απευθυνόμενος στην αφίσα. Στη συνέχεια έβαλε το υγρό του δάχτυλο πάνω στην εικόνα της και της είπε: «Τώρα είμαι μελανιασμένος για εσένα».

Τι σημαίνει αυτό. Στο Ιράκ όποιος ψηφίζει υπογράφει στα χαρτιά με δαχτυλικό αποτύπωμα με μελάνι. Το «είμαι μελανιασμένος» σημαίνει θα σε ψηφίσω, σε ψήφισα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το βίντεο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Οι φύλαρχοι των δύο φυλών συναντήθηκαν για να τακτοποιήσουν το ζήτημα, μη γίνει και κανένα φονικό, και συμφώνησαν ο νεαρός να πληρώσει πρόστιμο 100 εκ. δηναρίων (περίπου 84.000 δολαρίων).

Εάν το πρόστιμο αυτό είναι τεράστιο και για τις δικές μας τσέπες, για τα ιρακινά μέτρα δεν του φτάνουν δέκα ζωές για να το ξεπληρώσει.

Σχετικά άρθρα